El COMA ret homenatge als metges en la presentació d'una memòria col·lectiva COVID-19

El Col·legi de Metges d’Alacant va celebrar el dijous 8 de juny l’acte “COVID-19: Un testimoniatge artístic i vivencial del confinament”, en col·laboració amb la Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa. Un esdeveniment per a homenatjar a tots els metges col·legiats, professionals sanitaris i col·lectius essencials que han lluitat contra la pandèmia, a través de la presentació d’una memòria col·lectiva i de la inauguració d’una exposició de dibuixos.

Sota el títol “Memòria col·lectiva. 2020, l’any que tot va canviar”, el president del Col·legi, el Dr. Hermann Schwarz, i la vicepresidenta 1a del CGCOM i expresidenta del COMA, la Dra. Mª Isabel Moya, van presentar aquest llibre on es recullen relats, reflexions, vídeos i fotografies de metges col·legiats i altres professionals sanitaris, de serveis i departaments de salut de la província.

Aquesta memòria, on també es pot trobar una cronologia de la vida col·legial durant la crisi sanitària, formarà part del fons documental de la Biblioteca i del Museu del Col·legi, que està en procés de construcció, perquè -tal com va assenyalar el Dr. Schwarz- “no ens oblidem del passat, de com ha sigut la nostra vida i professió, la qual cosa ens facilitarà comprendre el present i projectar el futur”.

Per a la vicepresidenta 1a del CGCOM, “és molt emocionant assistir a la presentació de la memòria que recull una etapa tan significativa en les nostres vides i particularment la dels metges i la meua pròpia perquè la meua Presidència en aquest Col·legi estarà sempre lligada a la primera i espere que última pandèmia del segle XXI”.

El Dr. Jorge Alió, catedràtic d’Oftalmologia de la UMH, i María López, presidenta executiva de la Fundació Jorge Alió, van ser els encarregats de presentar a l’autor de l’exposició ‘Coronadibus’, José Luis López, amb la seua mostra de 55 dibuixos inspirats en les difícils circumstàncies viscudes pel col·lectiu sanitari. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de juny en la seu col·legial.

La presidenta executiva de la Fundació va destacar que amb aquesta exposició “pretenem transmetre a través de les imatges el que va ser la pandèmia i el que feien tots els serveis per nosaltres”.

Notícies relacionades

VEURE TOT

    ¿Qué quieres encontrar?